Facebook pixel

Klantbeoordeling 9.2/10
Veelgestelde vragen
Kerstpakket Online
Is het kerstpakket belastingvrij?
Ja, binnen de vrije ruimte betaalt u geen loonbelasting over het kerstpakket. Het kerstpakket is dus belastingvrij. Dit maakt het voordelig voor werkgevers om hun personeel te bedanken met een kerstgeschenk. Let er wel op dat u niet over de limiet van het vrije deel heengaat. U betaalt dan namelijk een loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.
Kerstpakket Online
Hoe zit het met de verzendkosten van het kerstpakket?
De verzendkosten van een kerstpakket maken deel uit van de totale waarde van het kerstpakket. De totale waarde gaat af van de vrije ruimte. De verzendkosten dienen dus ook onder de vrije ruimte gerekend te worden.
Kerstpakket Online
Hoeveel kan ik binnen de vrije ruimte uitgeven aan kerstpakketten?
Binnen de vrije ruimte kunt u 1,7% van de totale loonsom tot €400.000 besteden aan vergoedingen en verstrekkingen, waaronder het kerstpakket. Over de loonsom boven de eerste €400.000 geldt een vrije ruimte van 1,18%.
Kerstpakket Online
Betaal ik loonbelasting binnen de vrije ruimte?
Nee, binnen de vrije ruimte betaalt u geen loonbelasting over de kerstpakketten en andere vergoedingen en verstrekkingen. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u wel een loonheffing van 80%.
Kerstpakket Online
Is een bedrijf verplicht een kerstpakket te geven?
In principe is een bedrijf niet verplicht om een kerstpakket te geven. Het kerstpakket is echter wel verplicht wanneer dit aangegeven staat in de cao, het personeelsreglement of het arbeidscontract. Meestal rekenen werknemers in beide gevallen op een kerstpakket.
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. Neem contact op