Belasting en werkkostenregeling kerstpakketten 2019

Vergeleken met voorafgaande jaren zijn er enkele wijzigingen waarneembaar. Waar voorheen sprake was van vele regels en/of bepalingen vastgesteld door de Belastingdienst, zijn er momenteel slechts drie factoren waar u rekening mee dient te houden. Er dient rekening te worden gehouden met de gebruikelijkheidstoets, de totale fiscus loonsom en de werkkostenregeling.
 
Werkkostenregeling kerstpakketten 2019
Een van de drie factoren waar u rekening mee dient te houden, is de werkkostenregeling. Deze regeling is essentieel om het maximale bedrag te berekenen wat u mag uitgeven aan vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers. Dit jaar geldt een tarief van 1,2% van het totaal. Bij dit belastingvrije bedrag moet een kanttekening worden geplaatst. Er mag niet meer dan 30% worden afgeweken van het bedrag. Daarom dient de gebruikelijkheid in de branche en het bedrijf in het oog te worden gehouden. Mocht het bedrag niet aan de bovenstaande eis voldoen, dan dient u over dat bedrag 80% belasting te betalen. 
 
Belasting kerstpakketten 2019
De eerdergenoemde werkkostenregeling kan zelfs guntig zijn. Recentelijk zijn er namelijk wijzigingen aangebracht. Als de fiscale loonsom per werknemer hoger is dan €6000,-, dan heeft u de mogelijkheid om meer dan €70,- belastingvrij te besteden. Eerder lag deze grens nog op €70,-.
 
Heeft u na het lezen van de bovenstaande regelingen nog vragen over de toepasbaarheid van enkele factoren in uw bedrijf? Neem dan contact op met uw accountant of boekhouder. Zij kunnen u hier meer duidelijkheid over verschaffen. 
 
Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren u als zelfstandig ondernemer zijnde, de fiscale regels die voor u of uw bedrijf gelden adequaat door te nemen alvorens u gaat bestellen. Ook de website van de Belastingdienst kunt u raadplegen voor de nodige informatie. 
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een: 9.7/10
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...